A nem javuló magas vérnyomás a cukorbetegség kísérője is lehet

30 éves vagyok és magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam

Főoldal » Az orvos válaszol » Szorongás, magas vérnyomás? Természetesen nem találtak semmi bajt a kivizsgálások alatt. Normál testalkatú vagyok, nem élek mozgásszegényen, nem iszom, nem dohányzom.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre. Kedves Látogatónk! Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadnimelyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk.

Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat!

További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk 42 éves vagyok 61 kilo ez normális Kedves Attila! A normál testsúly több dolog is befolyásolja, például a testmagasság és a nem. Az interneten sok helyen található úgynevezett BMI kalkulátor ami a megfelelő adatok megadását követően kiszámolja Önnek hogy a testsúlya normál tartományban van-e. A BMI kategóriákat statisztikai átlagok alapján határozták meg, és nem veszik figyelembe az egyéni test felépítésbeli különbségeket.

A nem javuló magas vérnyomás a cukorbetegség kísérője is lehet

Ezért ez sokszor félrevezető lehet például komoly fizikai munkát végző egyének esetén, ilyenkor teljes testtömeg mérés lehet szükséges ez képet ad az izom, zsír, csonttömeg, valamit az egyes testrégiókra megadott zsírszázalék pontos arányáról, a testfelépítésről.

Plósz Dzsenifer vezető asszisztens Tisztelt Doktor Úr, A kérdésem az lenne, hogy a dexamethason tabletta milyen hatással van a kortizol-szintre és a mellékvese működésre? Congenitalis Adrenalis Hiperplasiat állapítottak meg nálam, azonban nem teljesen értem az összefüggést az emelkedett kortizol, a mellékvesekéreg működése, valamint a dexamethason hatása között.

Nagy segítség lenne, ha segítene ennek a megértésében. Kedves Betegünk! A dexamethason egészséges emberekben a kortizol szintet csökkenti azáltal, hogy gátlólag hat az ACTH-ra és emiatt a cortisol termelésre. A congenitalis adrenalis hyperplasia lényege, hogy a kortizol termelésben szerepet játszó valamelyik enzim működése zavart, ezáltal a kortizol képzés elégtelen, ami az ACTH szintet megnöveli, és ez a mellékvese androgének szintézisét fokozza.

Nagyon bonyolult kérdésről van szó.

Szorongás, magas vérnyomás?

Így, e-mailen keresztül nem lehet egyszerűbben megmagyarázni. Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor Dr. Gyomorröntgenen voltam mellkas panaszok miatt évekkel ezelőtt ,ott kérdezte a Dr. Mivel a laboreredmények mindig jók most is TSH 0. Most elmentem orvoshoz aki ultrahangra elküldött ,bár panaszaim nincsenek.

30 éves vagyok és magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam magas vérnyomás elleni gyógyszerek hosszan tartó hatással

UH Eredménye :Jobb lebeny mérs. Az isthmus nem szélesebb. A nyálmirigyek szabályosak. A carotis rendszer nyaki szakasza normális lefutású tágságú. A vizsgált nyaki régióban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem mutatható ki. Mindkét oldalon több reaktiv jellegű nyirokcsomó mm.

Vélemény: Jobb oldali túlsúlyú struma nodosa. Szeretném megkérdezni mit jelent az ultrahang vizsgálat eredménye? Miért nem küldtek izotópos vizsgálatra Feltételezhető rosszindulatú daganat? Tele vagyok félelemmel!!! Köszönöm szépen válaszát! Tisztelettel:Hegedűsné Kedves Betegünk! A pajzsmirigy göbösség nagyon gyakori jelenség. Az esetek döntő többségében a göbök jóindulatúak. Ennek ellenére a szakma szabályai szerint az 1 cm-t elérő vagy azt meghaladó göböket meg kell szúrni, és a sejteket elemezni kell.

Izotóp vizsgálatra nincs szükség, mert a szúrásos vizsgálat sokkal biztosabb diagnózist ad.

Ne izguljon! Minden valószínűség szerint jóindulatú göbje van. Két hete állapították meg, hogy pajzsmirigy túlműködésem van.

30 éves vagyok és magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam magas vérnyomás kockázata 1 fok kockázat 2 hogy

Napi 4 szem metotyrint kellett szednem. Az orvosom elővigyázatosság miatt elvette ezt a gyógyszert és propycilt írt fel. Már az első szem után teljesen elment az izlelésem és valami keserű íz szerű elöntötte az egész számat. Nem hiszem, hogy ezt sokáig fogom szedni, mert semminek nem érzem az ízét. Szeretném megkérdezni, hogy mi az a rossz 30 éves vagyok és magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam eredmény ami miatt mindenképp abba kell hagynom egy gyógyszert, mert én inkább visszaváltanék a metotyrinre.

Válaszát előre is köszönöm. Rita Kedves Betegünk! Sajnos nem csak a Metothyrin, hanem a Propycil is okozhat máj enzim emelkedést. Legyen kedves, ellenőriztesse, hogy a Propycil mellett javultak-e a máj értékek.

Propycilt szedő betegeim eddig nem számoltak be ízérzés zavarról. Ha következetesen magasak a máj enzimek, izotóp kezeléssel javasolt gyógyítani a pajzsmirigy túlműködést. Forduljon endokrinológusához! Békési Gábor PhD belgyógyász, endokrinológus Feleségemnél 1 tipusu biabéteszt diagnosztizáltak helyén való az hogy napi 3 merforált 30 éves vagyok és magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam és négyszer szurja magát reggel18 délbenn 18 délután 18 és este28 egységnyit kell beadjon a diabetologusa szerint igy irta fel neki előre is köszönöm.

Tisztelt Klára Zoltán! Az egyes tipusú diabetesben nem szoktunk Merckformint adni.

  1. Orvos válaszol - Budai Endokrinközpont
  2. A magas vérnyomás veseelégtelenséghez vezet
  3. December eleje óta tartó száraz köhögésem van.
  4. Orvosom szabadságon van,ezért kérném az Ön tanácsát.
  5. Magas vérnyomás 2 fokos CVD 2 kockázata
  6. Szív- és érrendszeri megbetegedések - Magas vérnyomás - kórlap, kórtörténetek, - rakocziregiseg.hu
  7. Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok On-line

Itt a napi négyszeri inzulin adás indokolt, lehetőleg analóg inzulinok formájában. Üdvözlettel: dr Porochnavecz Marietta Dr. Porochnavecz Marietta diabetológus A pajzsmirigy túlműködését állapították meg korábban. Kérdésem: Metothyrin 10 mg tablettát jelenleg 2X1 -ben szedem Továbbra így szedjen ,vagy csökkentsem le. A TSH értékem 0. Tisztelettel: Bém János.

Kedves János! A gyógyszer szedésével kapcsolatosan minden esetben a kezelőorvosa tud Önnek segíteni, hogy miként kell változtatni az adagoláson. Plósz Dzsenifer vezető asszisztens Időpontot szeretnék kérni, a pajzsmirigy problémám kivizsgálására.

30 éves vagyok és magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam hipertóniás nyomás elleni gyógyszer 1 fok

Csütörtökön Budapesten leszek, esetleg lenne lehetőségem a délutáni órákban? Köszönöm Kedves Mónika! Amennyiben vérvételre szeretne jönni tudunk időpontot adni között. Szakorvoshoz, sajnos legkorábbi időpontjaink február végére vagy március elejére vannak. Plósz Dzsenifer vezető asszisztens Jó napot, Ha szeretnék pajzsmirigy,cukorterhelés és PCOS vizsgálatot csináltatni,akkor ha bejelentkezem az egyik orvoshoz reggelre akkor aznap még el lehet végezni az összes vizsgálatot?! Válaszukat előre is köszönöm Anita Kedves Anita!

Érdemes lenne Dr. Lőrincz Ildikóhoz bejelentkeznie konzultációra, aki szülész nőgyógyász és endokrinológus is, ő nőgyógyászati ultrahang vizsgálatot is végez a vizit keretében a PCOS-el kapcsolatosan, vérvételt el tudjuk végezni a reggeli órákban, de a terheléses vizsgálat körülbelül ,5 órát vesz igénybe és éhgyomorra kell érkezni hozzá, a vérvizsgálatoknak minden esetben van egy vállalási ideje ez a vizsgált hormontól függően akár több hét is lehet, amennyiben pajzsmirigy ultrahang is szükséges arra minden csütörtök és péntek délelőtt van lehetőség az Ostrom utcai rendelőnkben.

Orvos válaszol: Magas vérnyomás (Hipertónia)

Az endokrinológus Methothyrint rendelt napi 1tabl A szedés elkezdését követően kialakult egy kp fokú exophthalmus, alsó és felső szemhéj oedémával, könnyezéssel. Hack Erzsébet családorvos, gerontológus Kedves Kolléganő!

Szemtünetei alapján nyilván Basedow kórról van szó. Ennek típusos jelei az Ön által leírt tünetek. A betegség javulásával a szemtünetek is enyhülnek majd. Amennyiben nem, és ez nagyon zavaró lenne, szteroid kezelés jön szóba. Ezt beszélje meg a szemész szakorvossal! Korábban már diagnosztizáltak nálam PCOS-t, sikerült lefogynom életmódváltással, sporttal. Vvan rajtam 10 kiló plusz, de egyszerűen nem akar megindulni, hiába teszem meg ugyanazt, amit előző alkalommal, amikor 20 kg-ot sikerült fogynom.

Többször érzem, ha nem eszek 2 óránként, hogy rosszul vagyok, tapasztalom a Hipozás tüneteit. A családban van cukorbeteg, ezért ismét megcsináltattam a terheléses cukortesztet, nem-e inzulin rezisztencia áll a háttérben.

Ön szerint mi lehet a baj? Ez az alacsony éhhomi inzulin jelenthet valamit? Legyen türelmes önmagával szemben hiszen még csak fél év telt el szülése óta. A vércukor terhelés és inzulin szint mérés eredménye normális, az alacsony éhomi inzulin szint nem okozza panaszait.

Kórszövettani lelet: Polypus Endometrii.

Pajzsmirigy funkciója is normális. Tanácsolom, hogy továbbra is tartson diétát, mozogjon rendszeresen, és meg fog idővel indulni a fogyás. Üdvözlettel: dr Porochnavecz Marietta.